Et internet af DIG - når teknologier smelter sammen April 11 2015, 0 Comments

Et fundamental skift har udfoldet sig i vores teknologiske historie, som bringer os til en helt ny era. Forestil dig et eco-system af produkter som er forbundet til hinanden med dertilhørende software og services udviklet til forskellige formål, som betjenes med apps. Wearables med sensorer, som tillader at indsamle data om lokation, temperatur og endda biometriske informationer (hjerterytme, adfærd). Det drejer sig om personlige informationer som giver os muligheden til at være mere aktive og få viden om vores krop. Et 'internet af dig', hvor teknologi er udviklet for at arbejde for dig, som en personlig assistent der gør livet mere behagelig.  Du skal ikke længere stå og fundere, tage din mobil op af lommen, finde og åbne den app du skal bruge, og handle derefter. Forestil dig i stedet at informationer og services kommer automatisk til dig  når du har brug for dem, i den situation og miljø du befinder dig i. 

Alt handler ikke kun om sundhed og fitness

Google har et ambitiøst mål om at organisere verdens information og virksomheden er omdrejningspunkt for 'tingenes internet'. Google har eksempelvis opkøbt Nest som laver smarte røgalarmer og varmestyring til hjemmet. Forestil dig at din smartwatch forbinder selv til hjemmet uden at du skal gøre noget. Den ved om du har haft en lang dag på arbejdet og at du er på vej hjem og låser derfor døren op når du nærmer dig huset. Dit hus dæmper lyset, indstiller temperaturen efter din kropsvarme og spiller afslappet musik for at indstille til din sindtilstand. På den måde tilpasser husets systemer sig til dit humør før du overhovedet træder ind ad døren.

Accelererende innovation

Android Wear tilbyder udviklere en platform hvor de kan udforske wearables området og skabe deres egne bruger-oplevelser. Det åbner mulighederne for opstart af mange forskellig type virksomheder som så kan bygge ovenpå med services og accelerere innovationen. Dem der fokuserer på hardware, tilbyder platformen muligheden for at lave apps udfra informationer som vores wearables indsamler. Et platform som denne vil resultere i en eksplosion af nye anvendeligheder. Med tiden vil det have større indflydelse på vores liv fordi det bliver mainstream. Bliver platformen sammenkoblet på den rigtige måde så vil de nye anvendeligheder gøre vores teknologi meget mere personlig.

Hvem vil bane vejen imod et internet af DIG?

Det store spørgsmål er nu hvem der vil være 'first mover' og skabe en attraktiv pakke hvor både hardware og software er harmoniseret, samt lever op til befolkningens kritik og strenge krav om mode og funktionalitet. De store firmaer er i konstant konkurrence om at blive vinderen indenfor wearables markedet. Google opfordrer deres udviklere til at bygge applikationer og services til deres android platform. Det er interessant at følge eftersom det er en aggressiv strategi som man har sat igang før Apple. I sidste ende er det vigtigt for os som brugere af det nye teknologi at tænke over hvordan 'tingenes internet' kan tilføre værdi til vores dagligdag. 

elliao - think different with fashion